25 Haziran 2012 Pazartesi

Genç Yaşlarda Yapılan Dövme

Birçok kişi bunu bir şekilde veya diğer izleyiciler tasarım tam uygulayarak çevirebilirsiniz nerede, kendi önkol bir Ambigram dövme almak için seçin.

Ambigramlar genellikle birkaç kategoriden birine girer:

Dönme
Kelimelerin çeşitli örneklerini sunan bir tasarım sabit bir açı ile döndürülebilir. Bu, genellikle 180 derece, fakat diğer açılardan dönme ambigramlar örneğin 90 veya 45 derece için, mevcut. Alternatif yön (ler) den dile sözcüğü genellikle aynıdır, ancak ilk sunulan formu için farklı bir kelime olabilir. Basit bir örnek küçük harfle kelime gibi zaman 180 derece yukarı bakar "Down" için küçük harf kısaltması, dn vardır.

Ayna
Genellikle aynı sözcük veya sözcük hem yolları olarak, bir ayna gibi yansıtır zaman okunabilir bir tasarım. Onlar girerken veya çıkarken farklı okunacak bir cam kapı üzerine basılabilir, çünkü aynaya bakıldığında farklı kelime oluşturmak ambigramlar ayrıca cam kapı ambigramlar olarak bilinir.

Şekil-zemin
Bir kelimenin harfleri arasındaki boşluklar başka bir sözcük oluşturan bir tasarım.

Zincir
Yinelenen bir zincir oluşturan bir kelime (ya da bazen kelime) birbirlerine bir tasarım. Mektuplar genellikle bir kelime başka bir kelime ile partway başlayacak anlamına bindirilir. Bazen zincir ambigramlar bir daire şeklinde sunulmaktadır.

Boşluk doldurma
Zincir ambigramlar benzer, ancak 2 boyutlu bir düzlem doldurmak için kiremit.

Fraktal
Kendisinden sonra çinili kelime dalları bir fraktal oluşturan, kendine benzer bir şekilde küçülür boşluk doldurma ambigramlar bir versiyonu. Animasyonlu örneğin kelime AĞACI Scott Kim'in fraktal bakın.

3-boyutlu
Farklı açılardan bakıldığında birkaç harf veya kelime okumak için görünür bir nesne sunulmuştur bir tasarım. Bu tür tasarımlar yapıcı katı geometri kullanılarak oluşturulabilir.

Algısal kayma
A no simetri ile tasarım ama harflerin eğrileri yorumlanır nasıl bağlı olarak iki farklı kelime olarak okunabilir.

Doğal
Doğal Ambigram hiçbir tipografik stil gerektiren, doğal haliyle yazılmış yukarıdaki simetrileri bir veya daha fazla sahip olan bir kelimedir. Örneğin, bir deyişle "topak" ve "güneşler" doğal dönme ambigramlar vardır. Dikey bir eksen üzerinde yansıyan zaman kelime "tomurcuk" doğal bir ayna Ambigram oluşturur. Yatay eksen üzerinde yansıyan zaman kelime "SEÇİM" ve "OKSİT", tüm başkentlerinde, doğal bir ayna Ambigram oluştururlar. Kelime "DİŞ", tüm başkentlerinde, harflerinin dikey yığılmış ve dikey eksen üzerinden, doğal bir ayna Ambigram oluşturur.

Symbiotogram
Bir Ambigram 180 derece, orijinal, farklı bir sözcük olarak okunabilir zaman.

Ambigramlar optik illüzyonlar, simetri ve görsel algı ile oynadığı grafik tasarım hareketlerdir. Ambigram severler biçim ve içerik arasında bir ilişki ile özellikle önem veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder