25 Haziran 2012 Pazartesi

Yazlık Mekanlarda Tribal Dövme

Dövmecilerde giderek daha popüler motifi yansıtılmış, saygısız veya ters, henüz komut dosyası veya figürü görülüyor hangisi yolu, yine aynı şeyi dile getiriyor olabilir Ambigram bir grafik rakamdır. Bazen bir 'inversiyon' veya 'flipscript', ama ne olursa olsun açıklamalar olarak adlandırılır, çoğu insan bir illüzyon olarak teşekkür ederiz. Değişen pozitif ve negatif alanlarda seyirci üzerinde bir büyü, görsel algı hileler oynayabilirsiniz.

Dövme meraklıları için, seçim için Ambigram tasarımları bir sözlük, ve komut ve yazı tipleri çok çeşitli sade ve şık grafik olarak gotik için, var. Bir tasarım tek bir kelime veya bütün bir ifade oluşabilir. Ambigram kavramı bağlı olarak, döndürülebilir, ters veya ayna yansıması, anlam bazen aynı kalan, değişen. Tek yönlü bakıldığında, bir şeytan görmek, ama bunu tersine çevirmek ve bir melek görünür, ya da yoldan en az rakam yazıldığından olabilir! En iyi dövme sanatçıları entrika başarısız asla ilginç bir grafik tasarım ile optik bir yanılsama yaratabilir.

Uygulayıcısı John Langdon göre, ambigramlar 1970'lerde kendisi tarafından ve Scott Kim tarafından bağımsız icat edildi. Kim, 1981 yılında ilk koleksiyonunu başlığı olarak ismini İnversiyonlar kullanılır. "Ambigram" için yayınlanan ilk referans 1983-1984 sırasında arkadaşları küçük bir grup arasındaki konuşmaları kelimesinin kökeni bağlıyor Hofstadter tarafından oldu. Hofstadter en Gödel ile 1999 sayısında, Escher, Bach kapakta 3 boyutlu bir Ambigram sahiptir.

John Langdon gerçekten büyük ambigramists biri, bazı yeni çok satan kitap kapakları görünen onun eseridir. Onlar Dan Brown'ın çok satanlar 'Melekler ve Şeytanlar', The Da Vinci Code için prequel bir komplo içine sarıldığımızda Ambigram popülaritesi arttı. Langdon kitap kapağı kullanılmıştır ambigramlar ve o komisyonları ile "aniden sular altında" olduğu anlamına geliyordu Brown'ın onun web sitesine bir link üretti. Aslında adı Robert Langdon (romanından kahraman) de Sayın John Langdon için bir takdir olduğunu.

Ambigramlar nedeniyle benzersiz simetri ama bu kadar kolay müzik albümleri ve kitap ceketler takdir onların gizemli kalitesi değil sadece, grafik sanatçıları ile popülerdir. Paul McCartney albümleri en az birinin bir Ambigram özellikli bir çok kaya müzisyenlerden fakat biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder